Myhouseprojects24

Min blogg om hus och hem

Byggfirma i Karlskrona

- Posted in Hus och hem by

Att anlita en professionell byggfirma i Karlskrona innebär så mycket!

Huset är, för de allra flesta, den enskilt största investeringen i livet. När man väl har fått in sin fot i fastighetsbranschen genom att lyckas köpa sitt första hus så har man verkligen kommit långt. Fast det är nu det börjar; underhålla huset och skapa ett hem med känsla, och det tar tid och kräver fler investeringar, både ekonomiska och känslomässiga. Mycket kan man själv göra när det gäller det praktiska med att underhålla huset och se till att det mår bra rent strukturellt och estetiskt. Vi väljer oftast att anlita en professionell byggfirma i Karlskrona för att för innebär det mer tid för annat såsom att familjen och dess olika aktiviteter vardagar som helger. Det innebär att byggfirman jobbar med huset och vi jobbar med hemmet, och bra blir det!

Byggfirma med bredd och kompetens

Då det är vårt livs största ekonomiska investering det handlar om så är det ytters viktigt att anlita en byggmästare som har rätt kompets och erfarenhet som finns i vårt område. Så en byggfirma i Karlskrona där vi befinner oss är det naturliga valet. De anlitas både för större och mindre byggnationer och renoveringar och det kan låta dyrt. Faktum är att det är hanterbart om man sprider ut jobben över tid och nyttjar ROT-avdraget vilket innebär besparingar, det gillas!

Det fina med snickarna på byggfirman är att i och med deras erfarenhet och kunskap, så är de även snabba och effektiva. De är punktliga och håller för det allra mesta tidsplanen. Skulle ett jobb försenas så är det bland annat utanför deras kontroll såsom försenad leverans av material. Det krävs att man som kund anlitar rätt byggfirma, och att man dessutom är flexibel och förstår att kvalitet tar tid. Men hur hittar man rätt snickare? Be om referenser, kolla bilder och prata med dem. Kanske anlita dem för ett mindre jobb först för att se hur både arbetsprocessen och slutresultatet blir, och inte mist, klicka ni? För över tid, över åren som går, kan det bli ett väl investerat samarbete som i sin tur gör er livs största investering till en lyckad historia.

professionell byggfirma i karlskrona

Stensättning i Halmstad

- Posted in Trädgård by

Bra stensättning i Halmstad

Det har blivit dags för att fixa till vår entré till huset. Vi har länge haft detta i åtanke, men man måste prioritera. Det har varit andra saker som varit viktigare som vi har varit tvungna att åtgärda först. Men nu ska vi äntligen ordna en fin ny entré. Entrén till ett hus säger så mycket, det är ju ändå på framsidan av huset och det första man ser. Det kommer att göra jättemycket på intrycket av huset. Jag hade tänkt mig en gång med stenplattor som leder till vår framtida nya trappa. Kommer att bli underbart fint när det är klart tror jag.

Vi bor i Halmstad och jag försökte att hitta en bra stensättare som fanns här lokalt. Jag hittade till slut en som jag fastnade för och de hade bra kundkommentarer. Jag bokade ett hembesök och de kom inom bara någon dag. Han hade jättemånga bra ideér och tips på vad man kunde göra. Han hade bra och lång erfarenhet av detta kunde man höra. Alltid skönt med kompetent hjälp.

Han gick igenom alla stegen med stensättningen och installationen av trappan. Det är en hel del arbete, men oj vad det kommer att vara värt det. Han visade även bilder på tidigare jobb för lite inspiration och för att visa resultat. Vilka otroligt bra och snygga jobb de utfört tidigare. Vad duktiga stensättare de är på Markfast. De utför alla möjliga markarbeten, stensättningar. stenmurar mm.

Vi bestämde oss för att anlita dem. Allting kändes jättebra med besöket och jag älskade deras bilder på resultaten. De ska komma i slutet av månaden och börja på arbetet med att anlägga vår gång och entrétrappa. Nu måste vi bara komma fram till vilken sorts stenplattor vi vill ha till stensättningen av vår entrégång. Vi har ett mörkgrått hus och funderar på att matcha det med mörkgrå stenplattor. Ska bli så kul när det är klart!

stensättning stenläggning Markfast Mark & fastighetsservice

Dörrar

- Posted in Hus och hem by

Dags att byta innerdörrar

Jag har länge varit sugen på detta och stört mig på utseendet på våra nuvarande dörrar. Har tapetserat om i vår hall och nu sticker dörrarna ut mer än någonsin. Det är dax helt enkelt.

Har kikat runt på olika hemsidor. Förstod inte förens jag började leta hur mycket olika innerdörrar det faktiskt finns. Med karm eller utan, slät dörr eller med nån slags design. Finns några med glas och spröjs som var hur läckra som helst. Ligger väldigt i tiden med spröjs. Kul med nåt annat än dom traditionella dörrarna.

Valet av handtag gör med en stor skillnad på uttrycket av en dörr. Om man väljer en helt slät dörr så blir ju handtagen den stora utstickaren som sätter prägel för dörren. Väljer man ett mer modernt handtag får dörren ett modernt utseende än om man tex väljer ett handtag med en mer antik look.

Hittade ett företag som har ett väldigt bra brett utbud av både dörrar och handtag. Så otroligt fina dörrar man kunde hitta här. Dom har kostnadsfria hembesök där dom kommer hem till en och gör en uppmätning av ens dörrar. Man anlitar dom för både beställning av dörrar samt installation. Allt i ett helt enkelt. Smidigt och bra tycker jag. Kan man njuta av sina fina nya dörrar utan krångel som kan uppstå.

Något annat jag läste om var dörrar med I-karm. Det innebär att det inte är någon synlig dörrkarm. Karmen är integrerad i väggen. Detta är något jag aldrig hört talas om innan. Såg otroligt snyggt och stilrent ut. Då fortsätter väggen hela vägen till dörren. Vilket innebär att man kan måla eller tapetsera hela vägen fram tills dörren börjar. Verkligen ett bra sätt att få huset att se mer modernt ut.

Vi har innerdörrar med gammal standard. Vilket innebär att gångjärnen är tappbärande. Nyare dörrar har nåt som heter snap-in gångjärn.

Företaget jag hittade hade många dörrar med gammal standard att välja mellan och det är jag väldigt glad för! Nu ska man bara komma fram till ett beslut.

Vackra dörrar från Ekstrands

Bergvärme i Halmstad

Jag har länge funderat på att installera bergvärme till vårt hem i Halmstad då jag har hört väldigt mycket bra om det och då jag tycker att vi har alldeles för höga värmekostnader varje månad här hemma. Flera av mina vänner och kollegor har installerat bergvärme hemma hos dem och alla jag har pratat med angående detta har varit väldigt nöjda med det. Eftersom det sänker ens totala värmekostnader betydligt trots den stora engångskostnaden som krävs för att installera det. Det som har stoppat mig från att skaffa bergvärme är allt jobb som behövs för att installera den, samt den stora kostnaden som tillkommer vid installationen. Men nu äntligen har jag bestämt mig för att ta tag i saken och investera i bergvärme till mitt hem i Halmstad. Det som behöver göras är att borra ett hål som är 50-200 meter djupt, det är därigenom som energin sedan omvandlas till värme, eller rättare sagt från jordens ytskikt eller från värmen som finns lagrad i berget.

Jag har även funnit en bergvärmepump som är anpassad för det nordiska klimat vi befinner oss i och den ska sköta uppvärmningsbehovet av hela hemmet. Det är en trygg helhetslösning som kan sänka mina uppvärmningskostnader med 80%, vilket jag såklart hoppas på ska bli resultatet av hela det här projektet. Installationen av vår bergvärme i Halmstad påbörjas nästa vecka och jag ser verkligen fram emot att allt ska bli klart. Det kommer bli så spännande att se hur mycket mina uppvärmningskostnader kommer sänkas och hur mycket jag kommer spara på denna investering i slutändan. Jag hoppas verkligen det kommer vara värt det. Firman jag anlitat verkar otroligt proffsiga och jag känner att jag är i trygga händer. Har hört mycket bra om dem och hur duktiga samt snabba dem är. Har en bra magkänsla angående dem.

bergvärmepump bergvärme Sydpumpen VVS AB

Luftvärmepump till garaget

- Posted in Renovering by

Riktigt bra luftvärmepump

Jag har precis skaffat en luft- luftvärmepump till mitt garage. Jag är otroligt bilintresserad och mekar mycket med mina två sportbilar som jag har i garaget. Det tenderar att bli otroligt varmt på sommaren i garaget där jag har mina bilar. Solen ligger på hela dagen och en fläkt gör verkligen inte jobbet för att kyla ner ytan.

Kom då på att en luftvärmepump hade varit perfekt. Inte bara kyler den ner alla de där varma sommardagarna i garaget, utan värmer ju även på vintern. Vilket gör att jag kan meka även på vintern. Inget min fru kommer att bli jätteglad över förmodligen, men då kanske jag mekar mindre på sommaren och desto mer på vintern istället. Den tanken var inte svår att sälja in till henne.

Jag kollade runt ett tag efter en bra luftvärmepump som hade allt jag sökte. Jag fastnade för Toshibas luftvärmepumpar. Modellen hette Seiya och var liten men effektiv. Perfekt till mitt garage tänkte jag. Vilket visade sig stämma. Den är precis som sagt liten men otroligt effektiv. Designen på den är något jag med är väldigt förtjust i, en snygg modern design. Men det bästa med Toshibas luftvärmepump som jag köpte var att den var så tyst. Jag var rädd för att den skulle låta mycket och att det skulle vara störande när jag var i garaget och mekade. Men icke! Den var överraskande tyst och störde inte alls.

Nu har jag en skönt och lagom varmt garage att arbeta på mina bilar i. Det är så otroligt skönt att jag knappt finner ord för hur mycket bättre det är nu. Jag har blivit mer effektiv och blir inte lika trött av den dåliga luften som där var innan. Till och med mina barn är i garaget och hänger med mig mer sen vi fick luftvärmepumpen installerad. De tycker att den svalkar så skönt och att det är jätteskönt där inne. De har till och med börjat visa intresse för vad jag gör med bilarna. Det är otroligt kul att få visa dem och föra vidare sin kunskap om bilar till sina barn.

Jag är så otroligt glad över att jag tog steget och installerade denna Toshiba luftvärmepump. Värt varenda krona! Garaget har blivit som ett extra rum och samlingsplats för familjen.